ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά
- 1 γεμάτο φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό ζεστό
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 βανίλια στικ
- 1,5 λίτρο γάλα
- 1 φάκελο άνθος αραβοσίτου που το βράζουμε με άρωμα πορτοκαλιού
- 1,5 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ή 1 φλιτζάνι τσαγιού φρουκτόζη που βάζω εγώ επειδή αποφεύγω τη ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Βάζουμε το ρύζι με το νερό σε αντικολλητική κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να "σπάσει" το ρύζι.
- Προσθέτουμε τη φρουκτόζη και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Κρατάμε ένα ποτήρι του νερού από το γάλα, βάζουμε μέσα το άνθος αραβοσίτου και το χτυπάμε στη φραπεδιέρα.
- Το υπόλοιπο γάλα το βάζουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το γάλα με το άνθος αραβοσίτου.
- Αφήνουμε να βράσει ακόμα λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει (πήζει γρήγορα).
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και από πάνω πασπαλίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού.
- Μόλις κρυώσουν βάζουμε στο ψυγείο.
Δημιουργός συνταγής: Ελένη Γαρυφάλλου
Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!