Ομελέτα φούρνου με πατάτες, κολοκυθάκια και τυρί

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ


Είναι πολύ αφράτη, νόστιμη, ελαφριά και υγιεινή !!!


Υλικά

  • πατατούλες,
  • κολοκυθάκια,
  • 5 αυγά,
  • τυρί τριμμένο,
  • λίγο γάλα,
  • μισό κ.γ. μπέικιν,
  • αλάτι και πιπέρι..


Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια ροδέλες, αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν.
  2. Κόβουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε καλά, και τις βάζουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά.
  3. Σε λαμαρίνα φούρνου τοποθετούμε λαδόκολλα και ρίχνουμε τις πατάτες.
  4. Αλατίζουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. 
  5. Ανακατεύουμε, στρώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  6. Όταν είναι έτοιμες τις αδειάζουμε σε ένα σκεύος, και στρώνουμε τα κολοκυθάκια.
  7. Ψήνουμε, κι όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε, κι όπως είναι με τη λαδόκολλα τα βάζουμε σε μικρό ταψάκι ή πυρέξ.
  8. Χτυπάμε 5 αυγά, 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα, το μπέικιν, 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 χούφτα τριμμένο τυρί, αλάτι πιπέρι, και περιχύνουμε από πάνω. 
  9. Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία μέχρι να πάρει ροδαλό χρώμα.


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget