Γεμιστά Ντόνατς Φούρνου

Υπέροχα, αφράτα Ντόνατς φούρνου με γέμιση μαρμελάδα, κατάλληλο για παιδιά αλλά και για μεγάλους!

ΓΕΜΙΣΤΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υπέροχα, αφράτα Ντόνατς φούρνου με γέμιση μαρμελάδα, κατάλληλο για παιδιά αλλά και για μεγάλους!


Υλικά

  • 120 γρ. φρέσκο, χλιαρό γάλα
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 βανίλια ή 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 350 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
  • 250 γρ. μαρμελάδα, Μερέντα ή κρέμα πατισερί για τη γέμιση


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αυγό, και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τη βανίλια και 7 γεμάτες κουταλιές αλεύρι, ανακατεύοντας. 
  3. Συνεχίζουμε με άλλες 7 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο, ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια αφράτη ζύμη. 
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
  6. Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια. 
  7. Φτιάχνουμε μπαλάκια από κάθε κομμάτι και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 20 λεπτά.
  8. Ανοίγουμε τα μπαλάκια με το χέρι ή τον πλάστη σε μικρά φυλλαράκια. 
  9. Τοποθετούμε τα μισά από αυτά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και βάζουμε 1 γεμάτο κουταλάκι μαρμελάδα.
  10. Στα υπόλοιπα φυλλαράκια κάνουμε 3 μικρές σχισμές, τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στα φυλλαράκια με τη γέμιση και τα πιέζουμε γύρω-γύρω για να κλείσουν καλά.
  11. Αφήνουμε τα ντόνατς να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά. 
  12. Αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό.
  13. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά περίπου.

Απολαύστε τα γεμιστά ντόνατς φούρνου ζεστά και αφράτα!


Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget