
ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ
Αυτά τα αφράτα τυροπιτάκια είναι τέλεια για σνακ, πρωινό ή ακόμα και για ένα γρήγορο κέρασμα.
Είναι απλά ακαταμάχητα!

Δημιουργός συνταγής: Martha Spyliopoulou
Υλικά (για περίπου 30 τυροπιτάκια)
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
- 1 κεσεδάκι σπορέλαιο (200 ml)
- 2 αυγά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι baking powder (16 γρ.)
- 250 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
- 1 αυγό για επάλειψη
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και αφράτη ζύμη.
- Ρίχνουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα στη ζύμη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε θήκες για maffin ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε!

Δημιουργός συνταγής: Martha Spyliopoulou
