Τυροπιτάκια αφράτα και νόστιμα

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ


Αυτά τα αφράτα τυροπιτάκια είναι τέλεια για σνακ, πρωινό ή ακόμα και για ένα γρήγορο κέρασμα. 
Είναι απλά ακαταμάχητα!


Υλικά (για περίπου 30 τυροπιτάκια)

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.) 
  • 1 κεσεδάκι σπορέλαιο (200 ml) 
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φακελάκι baking powder (16 γρ.) 
  • 250 γρ. φέτα, τριμμένη με το χέρι
  • 1 αυγό για επάλειψη


Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ, χτυπάμε ελαφρώς το γιαούρτι, το σπορέλαιο και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το baking powder, ζυμώνοντας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και αφράτη ζύμη. 
  3. Ρίχνουμε τη φέτα και συνεχίζουμε το ζύμωμα ώστε να μοιραστεί ομοιόμορφα στη ζύμη. 
  4. Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε θήκες για maffin ή σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. 
  5. Αλείφουμε τα τυροπιτάκια με το χτυπημένο αυγό για να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα κατά το ψήσιμο. 
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απολαμβάνουμε!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΑ

Δημιουργός συνταγής: Martha Spyliopoulou‎

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget