Κέικ λαδιού δίχρωμο



ΚΕΙΚ ΛΑΔΙΟΥ ΔΙΧΡΩΜΟ 


Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1,5 κουτ σούπας κακάο 
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 κ.σ κονιάκ (προαιρετικά)
  • 1 φακελάκι μπέικιν
  • 2 βανίλιες
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο


Εκτέλεση 

  1. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, το κόβουμε στα 4 και το λιώνουμε στο μούλτι με την φλούδα
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το νερό, το κονιάκ, τις βανίλιες, το λιωμένο πορτοκάλι και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.
  3. Παίρνουμε 5-6 κουταλιές από το μείγμα σε άλλο μπολ και προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Αδειάζουμε το μισό λευκό μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, βάζουμε το μείγμα με το κακάο και τέλος το υπόλοιπο λευκό μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν ξεφορμάρουμε.


Δημιουργός συνταγής: George Chatzigiatroudakis

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget