Μια συνταγή της κυρίας Angie Kritikou για ΠΙΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πίτα σφολιάτας με κοτόπουλο και πιπεριά
Προετοιμασία:40'
Ψήσιμο: 45'-50'
Υλικά
1 πακέτο (850γρ.) σφολιάτα
1 κοτόπουλο ψητό χωρίς πέτσα και κόκκαλα, κομματιασμένο
1 κόκκινη η πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
3 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
400γρ. τυριά ανάμεικτα, τριμμένα (φέτα, κεφαλογραβιέρα, κασέρι κ.α.)
Εκτέλεση
Ρίχνετε σ' ένα μπολ το ψαχνό του κοτόπουλου και προσθέτετε τα τυριά, την πιπεριά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεται.
Κρατάτε μια μικρή ποσότητα από τα χτυπημένα αυγά για το άλειμμα και ανακατεύετε τα υπόλοιπα με την κρέμα γάλακτος.
Ρίχνετε το μείγμα αυγών και κρέμας στο μπολ με το κοτόπουλο και ανακατεύετε καλά. (Η γέμιση πρέπει να είναι κάπως σφιχτή).
Ξεπαγώνετε τα φύλλα της σφολιάτας- αν είναι κατεψυγμένα -και μοιράζεται στα δύο φύλα τη γέμιση.
Σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και κλείνετε γύρω γύρω καλά..
Αλείφεται με αυγό χτυπημένο και πασπαλίζετε με σουσάμι (προαιρετικά). Ψήνετε τις δύο πίτες μέχρι να ροδίσουν καλά, 45'-50' περίπου.