Μελιτζανόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Έλενας Καραγιάννη για ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!

Μελιτζανόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
6-7 μελιτζάνες..
4-5 κρεμμύδια ξερά..
4 αυγά...
300 γρ. κίτρινα τυριά..
μισό κιλό φέτα.. πιπέρι..
2 κουταλάκια μικρά αλάτι..
βασιλικός και μαϊντανός ψιλοκομμένα..
( τα υλικά είναι για το ταψί που βλέπετε στην φωτογραφία)

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κυβάκια περίπου όσο το μισό χοντρό μας δάχτυλο. σοτάρουμε τις μελιτζάνες με λίγο ελαιόλαδο.. περίπου 1 φλυτζανάκι του καφέ έβαλα εγώ.. προτιμήστε κατσαρόλα.. βολεύει..θα πιούν το λάδι μην σας φοβίζει.
το βγάλει μετά.. όταν πάρουν χρώμα τις αδειάζουμε σε μεγάλη λεκάνη κ στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο κ βάζουμε τα κρεμμύδια κομμένα στο ίδιο μέγεθος.. ίσα ίσα να ροδίσουν.
Τα προσθέτουμε κ αυτά στη λεκάνη.. περιμένουμε 20 λεπτά να κρυώσουν λίγο κ προσθέτουμε όλα τα υλικά.. την φέτα τριμμένη.. τα κίτρινα τυριά.. πιπέρι αλάτι. βασιλικό κ μαϊντανό.
Χτυπάμε στο πιάτο κ τα αυγά.
Μέσα όλα και καλό ανακάτεμα.
Μην σας φοβίζει αν δεν δέσουν.. μετά το ψήσιμο θα εκπλαγείτε.
Έβαλα στο ταψί 3 φύλλα αγοραστά χωριάτικα.. στη μέση το μείγμα κ άλλα 3 από πάνω.. λαδάκι εννοείται.. την κόβουμε κ ψήσιμο.. στην κουζίνα στους 180 στο πάνω κάτω για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.. καλή σας όρεξη.