Μακαρονάδα με Κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΙΜΑ


Μια κλασική και λαχταριστή μακαρονάδα με κιμά, ιδανική για όλη την οικογένεια!


Υλικά:

  • 500 γρ. κιμάς (μισός μοσχαρίσιος, μισός χοιρινός) 
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2-3 κόκκοι μπαχάρι 
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • 2 κλωναράκια σέλινο (ολόκληρα) 
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 
  • 400 γρ. χυμός ντομάτας ή 3 φρέσκες ντομάτες τριμμένες 
  • Λίγη ρίγανη 
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση 
  • Ελάχιστη ζάχαρη 
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) 
  • 1/2 φλιτζάνι νερό (αν χρειαστεί) 
  • 500 γρ. μακαρόνια (της επιλογής σας) 


Εκτέλεση:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. 
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε καλά, ανακατεύοντας συνεχώς για να σπάσει σε μικρά κομμάτια και να ροδίσει ομοιόμορφα. 
  3. Μόλις ο κιμάς σοταριστεί καλά, προσθέτουμε τους κόκκους μπαχάρι, το ξύλο κανέλας και τα κλωναράκια σέλινο. Σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. 
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά, να ψηθεί για λίγο και να αναδείξει τα αρώματά του. 
  5. Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη και το καρότο (αν το χρησιμοποιούμε). 
  6. Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να δέσει καλά και να ψηθεί ο κιμάς. 
  7. Αφαιρούμε το σέλινο και την κανέλα. 
  8. Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
  9. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά με τη σάλτσα κιμά από πάνω. 

Καλή μας όρεξη!


Δημιουργός συνταγής: Γιώργος Κρεουζης Αγγελικη Πετρακη 
 
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget