ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Απλή και εύκολη πίτα πολύ ωραία σε γεύση με ωραίο τραγανό φύλλο!!!
Για την ζύμη
Αλεύρι κοσκινισμένο λίγο λιγότερο από κιλό, ρίχνω αλάτι, λάδι ελάχιστο μηλόξυδο και σήμερα έβαλα πειραματικά 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι (βγήκε ωραίο το φύλλο).
Χωρίζω την ζύμη σε δυο και το καθένα σε 5 μπαλίτσες.
Ανοίγω μικρά φύλλα και βάζω το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας με ελαιόλαδο και Μινερβίνη.
Έχω έτοιμη γέμιση με 2 κομμένα κρεμμύδια, αχνίζω μαζί με τον κιμά περίπου 1 κιλό μοσχάρι και λίγο χοιρινό.
Μαϊντανό αλάτι πιπέρι, και λίγο αραιά μπεσαμέλ (μισή κούπα) και λίγο τζίντζερ σκόνη.
Ανοίγω τα φύλλα 5 φύλλα συνολικά δηλ. 2 φύλλα κάτω την γέμιση και 3 φύλλα επάνω.
Την κόβω και την ψήνω σε αέρα για μισή ώρα στους 150 βαθμούς και μετά στους 180 βαθμούς για περίπου άλλη μισή ώρα.
*Μπεσαμέλ
Βάζω 2 κουταλιές βούτυρο σε κατσαρολίτσα - 6 κουταλιές αλεύρι - τα δουλεύω με το σύρμα - αμέσως μετά φρέσκο γάλα λίγο λίγο όσο πάρει να γίνει πηχτή κρέμα -τέλος αλάτι και 1 κρόκο αυγού.
Δημιουργός συνταγής: Λένα Βαλούκου