Ρεβανί Βέροιας


ΡΕΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ


ΥΛΙΚΑ για ταψί 22
5 αυγά
Μια κούπα ζάχαρη
Μια κούπα αλεύρι
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 γιαουρτάκι 200γρ.
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα από ένα μικρό πορτοκάλι

ΣΙΡΌΠΙ :
3 κούπες ζάχαρη
3κουπες νερό
λίγο χυμό λεμόνι
Η κούπα μου περίπου είναι 220 ml

Ρίχνουμε σιγά - σιγά το σιρόπι, αφήνουμε λίγο να το ρουφάει και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο
Όχι όλο μαζί!

Χτύπησα αυγά με ζάχαρη και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι .
Λάδωσα το ταψάκι και το έψησα στις αντιστάσεις, στους 180 μέχρι να είναι έτοιμο και έριξα το σιρόπι σε ζεστό γλυκό χλιαρό σιρόπι.


Δημιουργός συνταγής: Μένια Στεφοπούλου

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!