
ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΦΡΥΓΑΝΙΑ
Το διαχρονικό καταπληκτικό γλυκάκι !!!Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΓΙΑ την κρέμα
2 βανίλιες
6 κρόκοι αβγών
200 g ζάχαρη
100 g κορν φλάουρ
1 lt γάλα 3,5% λιπαρά
100 γρ βούτυρο παγωμένο
Για τη σαντιγί
500 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πακέτο φρυγανιές
Κερασάκι ή ξηρούς καρπούς για διακόσμηση.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και αφήνουμε τα βράσει για 4 λεπτά.
Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση από τις φρυγανιές.
Ρίχνουμε το μισό σιρόπι, αφήνουμε λίγο να το πιεί.
Στρώνουμε και δεύτερη στρώση από τις φρυγανιές και ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι .
Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και τη μισή ζάχαρη, ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια.
Όταν είναι έτοιμο, το αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, προσθέτουμε τις βανίλιες και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε λίγο από το γάλα μέσα στο μείγμα με τα αβγά, ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε όλο το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα και την βάζουμε ξανά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
Απλώνουμε όλη την κρέμα πάνω τις φρυγανιές,σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες.
Όταν η κρέμα κρύωσε φτιάχνουμε τη σαντιγί.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη βανίλια και σιγά σιγά τη ζάχαρη άχνη.
Στρώνουμε πάνω από την κρέμα και διακοσμούμε με ότι μας αρέσει.