Δροσερό αλάδωτο γλυκάκι με χαλβά σιμιγδαλένιο και ζελέ



ΔΡΟΣΕΡΟ ΑΛΑΔΩΤΟ ΓΛΥΚΑΚΙ ΜΕ ΧΑΛΒΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟ ΚΑΙ ΖΕΛΕ


Σήμερα σας έχω ένα γλυκάκι εύκολο δροσερό νηστίσιμο και αλάδωτο.
Αποτελείται από λευκό χαλβά από χονδρό σιμιγδάλι με ινδοκάρυδο και ζελέ κεράσι.

Η συνταγή είναι για τον χαλβά
4 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι σιμιγδάλι
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1 βανίλια

Όλα μαζί στη κατσαρόλα τα βράζουμε μέχρι να πήξει ο χαλβάς αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

Για τον ζελέ
2 φακελάκια ζελέ κεράσι
2 ποτήρια βραστό νερό

Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά .
Σε ένα πυρέξ η τάπερ τετράγωνο στρώνουμε τον χαλβά με μια σπάτουλα και από επάνω τον ζελέ τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και απολαμβάνουμε είναι δροσερό ελαφρύ και νόστιμο .
Εγώ το έκανα σε ατομικά κουπάκια βγάζει 25 ατομικά κουπάκια .


Δημιουργός συνταγής: Μαρινα Μισαηλιδου

Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!