Λεμονόπιτα με σιρόπι και frosting τυριού



ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ FROSTING ΤΥΡΙΟΥ

Απίθανο γλυκό!!

ΥΛΙΚΆ
450 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.σ. κοφτή μπέικιν πάουντερ
250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γραμ. ζάχαρη
6 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα )
300 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
2 πρέζες αλάτι

Για το σιρόπι
550 γραμ. ζάχαρη
400 γραμ. νερό
ξύσμα και χυμό από 1 ζουμερό λεμόνι

Για το frosting
250 γρ ζάχαρη άχνη
70γρ βούτυρο αγελάδας
150γρ τυρί κρέμα
Ξύσμα από 1 Λάιμ
1/2 κουτ.γλυκού Εσάνς λάιμ αν έχουμε

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Χτυπάμε το βούτυρο με το σύρμα στο μίξερ να αφρατέψει.
Βροχηδόν ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 5 λεπτά να γίνουν κρέμα.
Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά να απορροφούνται από το μείγμα.
Προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και δυο κουταλιές από το συνολικό αλεύρι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι κι ανακατεύουμε καλά.
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
Δεν ανακατεύουμε πολύ από την ώρα που μπαίνει όλο το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε στρογγυλό ταψί 30-32 εκ.
Αδειάζουμε το μείγμα, στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη του κουταλιού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα, για περίπου 1 ώρα.
Ψήνουμε μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου.
Εναλλακτικά ψήνουμε στον αέρα στους 160 βαθμούς C, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 50 λεπτά. Ελέγχουμε πάντα με μαχαίρι αν ψήθηκε στο κέντρο η λεμονόπιτα.
Αυτό το κάνουμε αφού περάσει ο αναγραφόμενος χρόνος ψησίματος.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι και βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Δεν ανακατεύουμε αφού ξεκινήσει ο βρασμός. Βράζουμε για 5 λεπτά.
Αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
Με ένα ξύλο για σουβλάκια τρυπάμε σε όλη την επιφάνεια μέχρι κάτω την κρύα λεμονόπιτα.
Λίγο λίγο περιχύνουμε με το σιρόπι μέχρι να το πιει όλο.
Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με το frosting αφού έχουμε χτυπήσει όλα τα υλικά μαζί.


Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget