ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΣΕΤΑ
Υλικά1 Πακέτο ρεβιθια 500γρ
800 Γρ χοιρινή πανσέτα
1 Κουτί μανιτάρια
3 Μεγάλα κρεμμύδια
3 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο
5-5 ντοματίνια
2 Κουταλιές ζάχαρη
2 Φλιτζάνια του καφέ καλό κρασί κόκκινο
1 Κουταλιά ξύδι από κρασί
2 Δαφνόφυλλο
Αλάτι κ πιπέρι
Ζωμός από τα ρεβίθια
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάστε αποβραδίς τα ρεβίθια.. Βράστε τα και αφήστε τα στην άκρη
Σε ένα πυρέξ η ακόμα και σε γάστρα κόψτε τα κρεμμύδια κυδωνάτα τα σκόρδα σε φετούλες
Βάλτε τα μανιτάρια και την χοιρινή πανσέτα ρίξτε το κρασί την ζάχαρη το ξύδι τα δαφνόφυλλα το λάδι το αλάτι το πιπέρι 2 κούπες ζωμό από τα ρεβίθια
Βάλτε στο φούρνο το ταψί να γίνει σχεδόν το κρέας-- θα χρειαστεί μια ώρα ..βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια με τα ντοματινια συμπληρώστε ζωμό από τα ρεβίθια κάθε φορά που θα χρειάζεται
Αφήστε να γίνει το φαγητό να κάνει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του..!!
σερβίρετε με κόκκινο κρασί..!!