ΤΟΥΡΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ - ΚΟΛΟΚΥΘΙ - ΜΥΖΗΘΡΑ
Μια νόστιμη και αρωματική ομελέτα σε στρώσεις, που θυμίζει τούρτα, φτιαγμένη με πατάτες, κολοκύθια και φρέσκια μυζήθρα. Ιδανική για ένα χορταστικό γεύμα, συνδυάζει απλές γεύσεις που απογειώνονται με τη φρέσκια μυρωδιά του δυόσμου ή του άνηθου.
Υλικά
- 6 αυγά
- 3 μέτριες πατάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 600 γρ. φρέσκια μυζήθρα, τριμμένη
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ή άνηθο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
- ⅔ φλιτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό για 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Στραγγίζουμε καλά.
- Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και ξεκινάμε να απλώνουμε τα υλικά σε στρώσεις: πρώτα τις μισές πατάτες, έπειτα τα κολοκυθάκια, στη συνέχεια τη μισή φρυγανιά, μετά τη μισή μυζήθρα και τέλος τον μισό δυόσμο ή άνηθο.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά, με την ίδια σειρά, και τοποθετούμε στο τέλος το κρεμμύδι και την υπόλοιπη μυζήθρα.
- Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε τα υλικά στο ταψί με το μείγμα των αυγών.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 50 λεπτά.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το γκριλ για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou