Μελιτζανοκεφτέδες



ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

Υλικά
3 μελιτζάνες καθαρισμένες και κομμένες
3 μεγάλά κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοτριμμένη
1 κούπα πικάντικο σκληρό τυρί τύπου Μετσόβου ή ότι άλλο προτιμάτε
1 αυγό
4 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
φρυγανιά τριμμένη -ποσότητα τόση ώστε να δείτε να πλάθεται το μείγμα
λίγο λάδι
αλατοπίπερο
αλεύρι

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια.
Τις βράζουμε για λίγο να φύγει εντελώς η πικρίλα και τις στραγγίζουμε πολύ πολύ καλά.
Βάζουμε σε τηγάνι λίγο λάδι και σοτάρουμε -τσιγαρίζουμε -τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ τις πολύ καλά στραγγισμένες μελιτζάνες, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια με το σκόρδο, το σκληρό τριμμένο τυρί, το αυγό, ,τον μαϊντανό το αλατοπίπερο και φρυγανιά τριμμένη τόση όσο να μπορώ να πλάθω με τα χέρια μου κεφτεδάκια-περίπου 7 με 8 κουταλιές της σούπας.
Τα ζυμώνουμε καλά όλα μαζί,τα πλάθουμε κεφτεδάκια ,τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε-τοποθετούμε για λίγο σε χαρτί κουζίνας κι ..έτοιμοι.


Φωτο της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη
που δοκίμασε τη συνταγή

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou