ΚΟΠΑΝΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕ
Ένα γρήγορο και πεντανόστιμο σνακ ή συνοδευτικό που ξεχωρίζει για τη τραγανή του κρούστα και την πλούσια γεύση μπάρμπεκιου και παρμεζάνας. Ιδανικό για πάρτι ή οικογενειακές συγκεντρώσεις!
Υλικά
- 1 κιλό κοπανάκια ή φτερούγες κοτόπουλου
- 1 πακέτο πατατάκια με γεύση μπάρμπεκιου (τα περνάμε στο μπλέντερ)
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Καλαμποκέλαιο (για το τηγάνισμα)
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε καλά τα κοπανάκια ή τις φτερούγες κοτόπουλου.
- Ανακατεύουμε τα τριμμένα πατατάκια μπάρμπεκιου με την παρμεζάνα σε ένα μπολ.
- Βουτάμε κάθε κοπανάκι στο μείγμα πατατάκια - παρμεζάνα, καλύπτοντας τα καλά με την τραγανή κρούστα.
- Ζεσταίνουμε καλαμποκέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να κάψει.
- Τηγανίζουμε τα κοπανάκια μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά εξωτερικά, ενώ μέσα παραμένουν ζουμερά.
- Τα σερβίρουμε ζεστά και απολαμβάνουμε!
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou