ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ
Απολαυστικά καλαμαράκια με τραγανή υφή και απαλό εσωτερικό, ιδανικά για μεζέ ή κύριο πιάτο. Η μαγειρική σόδα τα κάνει μαλακά, ενώ το κίτρινο αλεύρι τους δίνει μια ιδιαίτερη τραγανή κρούστα.
Υλικά
- 1 κιλό καλαμαράκια
- 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
- Κίτρινο σταρένιο αλεύρι (για το πανάρισμα)
- Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)
- Αλάτι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε από τα ματάκια τους και το δοντάκι τους και τα κόβουμε σε ροδέλες ή στη μέση, αν είναι μικρά.
- Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και τα αφήνουμε να σταθούν για 20-30 λεπτά. Αυτό βοηθά να γίνουν πιο μαλακά.
- Ξεπλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στραγγίζουμε.
- Αλευρώνουμε, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
- Ζεσταίνουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι μέχρι να κάψει καλά.
- Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
- Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
- Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou