Καλαμαράκια τηγανητά

Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ


Απολαυστικά καλαμαράκια με τραγανή υφή και απαλό εσωτερικό, ιδανικά για μεζέ ή κύριο πιάτο. Η μαγειρική σόδα τα κάνει μαλακά, ενώ το κίτρινο αλεύρι τους δίνει μια ιδιαίτερη τραγανή κρούστα.


Υλικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
  • Κίτρινο σταρένιο αλεύρι (για το πανάρισμα)
  • Αραβοσιτέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Αλάτι


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε από τα ματάκια τους και το δοντάκι τους και τα κόβουμε σε ροδέλες ή στη μέση, αν είναι μικρά.
  2. Ρίχνουμε μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και τα αφήνουμε να σταθούν για 20-30 λεπτά. Αυτό βοηθά να γίνουν πιο μαλακά.
  3. Ξεπλένουμε καλά τα καλαμαράκια και τα στραγγίζουμε.
  4. Αλευρώνουμε, τινάζοντας το περιττό αλεύρι.
  5. Ζεσταίνουμε αρκετό αραβοσιτέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι μέχρι να κάψει καλά.
  6. Τηγανίζουμε σε μικρές δόσεις και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  7. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.
  8. Πασπαλίζουμε με αλάτι και σερβίρουμε τα καλαμαράκια ζεστά.

Τραγανά τηγανητά καλαμαράκια


Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget