Ντοματοκεφτέδες

Τραγανοί ντοματοκεφτέδες με μυρωδικά

ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ


Τραγανοί και ζουμεροί ντοματοκεφτέδες με αρώματα από φρέσκα μυρωδικά, ιδανικοί για μεζέ ή συνοδευτικό πιάτο. Το μυστικό βρίσκεται στην καλή στράγγιση της ντομάτας και την ισορροπία των μυρωδικών.

Υλικά

  • 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 5 γεμάτες κουταλιές σούπας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά. 
  2. Στύβουμε καλά τις ντομάτες για να απομακρύνουμε τα περιττά υγρά.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το βασιλικό και το μαϊντανό.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. 
  6. Αν θέλουμε, προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ για επιπλέον αφράτη υφή.
  7. Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
  8. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε από το μείγμα, το ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
  9. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
  10. Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς.

Τραγανοί ντοματοκεφτέδες με μυρωδικά

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget