ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Τραγανοί και ζουμεροί ντοματοκεφτέδες με αρώματα από φρέσκα μυρωδικά, ιδανικοί για μεζέ ή συνοδευτικό πιάτο. Το μυστικό βρίσκεται στην καλή στράγγιση της ντομάτας και την ισορροπία των μυρωδικών.
Υλικά
- 3 μεγάλες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Λίγο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
- Λίγο φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου 5 γεμάτες κουταλιές σούπας)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (προαιρετικά)
- Ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τα μυρωδικά.
- Στύβουμε καλά τις ντομάτες για να απομακρύνουμε τα περιττά υγρά.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το βασιλικό και το μαϊντανό.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε και το μπέικιν πάουντερ για επιπλέον αφράτη υφή.
- Ζεσταίνουμε καλά το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε από το μείγμα, το ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.
- Σερβίρουμε τους ντοματοκεφτέδες ζεστούς.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou