Ψαρονέφρι με μπέικον, σάλτσα μουστάρδας και πουρέ καρότου



ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ, ΣΑΛΤΣΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΑΡΟΤΟΥ

ΥΛΙΚΑ
1 ψαρονέφρι
12-15 φέτες μπέικον
2 κουταλιές της σούπας πικάντικη μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο θυμάρι
200 ml. κρέμα γάλακτος (1 κουτάκι μικρό)
χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι, πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε το ψαρονέφρι σε χοντρά κομμάτια πάχους 3-4 εκ
τα χτυπάτε ελαφρά να πλατύνουν και τα τυλίγεται το καθένα περιμετρικά με μια φέτα Μπέικον τα όποια στερεώνετε με οδοντογλυφίδα
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές
σβήνετε με το κρασί προσθέτετε το θυμάρι το αλάτι το πιπέρι.
Μόλις εξατμιστεί όλο το κρασί ρίχνετε το λεμόνι ..τέλος την μουστάρδα που έχετε ανακατέψει μέσα στην κρέμα γάλακτος.. αφήστε να πάρει μια καλή βράση η κρέμα και κατεβάστε το τηγάνι από την φωτιά .




Πουρές Καρότου

Υλικά
3 μεγάλα καρότα
1 μέτρια πατάτα
2 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλιά σπασμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλιά σπόρους κύμινο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε τα καρότα και την πατάτα...κόψτε κομματάκια και πολτοποιείτε στο μπλέντερ ...
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο ρίξτε τον κόλιανδρο και το κύμινο να τσιγαριστεί λιγάκι ρίξτε μέσα τον πουρέ και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο..προσθέστε την κρέμα γάλακτος κ το αλάτι..
ανακατέψτε και σερβίρεται ζεστό!

ΠΗΓΗ: Gogo Samiou