ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ
Εύκολα και πεντανόστιμα !!Υλικά (για 20 πιταράκια)
1 κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, εγώ βάζω Ηπείρου
1 κ.γ. αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τυρί με το κρεμμύδι και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
300 γρ. τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, εγώ βάζω Ηπείρου
1 κ.γ. αλάτι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το τυρί με το κρεμμύδι και το δυόσμο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι, το αλάτι και το χλιαρό νερό.
Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και με τη βοήθεια ενός πιάτου ή μπολ κόβουμε στρογγυλά κομμάτια ζύμης.
Μοιράζουμε τη γέμισή στα φύλλα και κλείνουμε τα πιταράκια πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να κάνει η ζύμη φουσκάλες!!