ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
Αφράτα και αρωματικά κουλουράκια με μαστίχα και βουτυρένια γεύση που θα σας κατακτήσουν από την πρώτη δαγκωνιά!!
Υλικά
- 6 κούπες αλεύρι (περίπου 1,5 κιλό)
- 500 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1,5 κούπα βούτυρο γάλακτος (περίπου 250 γρ.)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ποτό μαστίχας
- 1/2 κ.γ. τριμμένη μαστίχα
- 2 κ.γ. καλά γεμάτα σόδα (ή 3 κοφτά κουταλάκια αμμωνία, αν προτιμάτε)
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ασπράδι αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
- Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν στο βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Διαλύουμε τη σόδα (ή την αμμωνία) στο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με το ποτό μαστίχας.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και την τριμμένη μαστίχα, ζυμώνοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα αλείφουμε με ασπράδι αυγού για γυαλιστερό αποτέλεσμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou