Γιαουρτλού κεμπάπ



Μια συνταγή της κυρίας Bianca Neroo για ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Γιαουρτλού κεμπάπ

Υλικά
Κεμπάπ (από τον κρεοπώλη με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά)
Πίτες για σουβλάκια
Γιαούρτι στραγγιστό
Σάλτσα ντομάτα
μαιντανό
πάπρικα γλυκιά (κόκκινο πιπέρι γλυκό)
λάδι

Ψήνουμε τα κεμπάπ σε ταψάκι με ενσωματωμένη σχαρίτσα, όπου ρίχνουμε λίγο νερό στον πάτο και παρακολουθούμε αν χρειαστεί κι άλλο νερό στην διάρκεια.
Αντιστάσεις, 180, για 30', γυρνώντας τα στη μέση του ψησίματος.
ΠΡΟΣΟΧΉ μην σας στεγνώσουν.
Φτιάχνουμε σε κατσαρολάκι σάλτσα ντομάτα με: 1 ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη και 1 κονσέρβα ντοματάκι, αλάτι, λάδι, λίγο νερό, θυμάρι ή ρίγανη.
Σε μεγάλο πιάτο βάζουμε πρώτα την πίτα μας, από πάνω λίγη σάλτσα, τα 2 κεμπάπ, και από πάνω το γιαούρτι με λίγο κόκκινο πιπέρι.
Γαρνίρουμε με μαϊντανό.