Μοσχάρι κοκκινιστό



ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ


Λιώνει στο στόμα το κρεατάκι κι από γεύση μούρλια -απλά και πολύ νόστιμα !!!
Χρόνια το μαγειρεύω με αυτόν τον ξεκούραστο τρόπο και το αποτέλεσμα τέλειο !!!

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι στρογγυλό κατά προτίμηση κι άπαχο
5 με 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ολόκληρο ξερό
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
καυτό νερό

Πλένω και στεγνώνω το κρέας με χαρτί κουζίνας.
Βάζω το λάδι στην κατσαρόλα μαζί με το κρέας και το κρεμμύδι ολόκληρο --λιώνει εντελώς αλλά αν θέλετε τρίψτε το εσείς -
Τα γυρίζω με ξύλινη κουτάλα περίπου 10 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ ντομάτας χωρίς να αραιώσω και ανακατεύω μαγειρεύοντας άλλα 5 λεπτά .
Προσθέτω και το αλατοπίπερο την ζάχαρη και το κουρκουμά -ανακατεύω -
Ρίχνω μετά καυτό νερό σχεδόν μέχρι επάνω στην κατσαρόλα το σκεπάζω και το αφήνω να βράζει σε μέτρια φωτιά μέχρι να πιει όλο το νερό και να μείνει με την σάλτσα του η οποία έρχεται και δένει από μόνη της και είναι υπέροχη !!! Εγώ πάντα έτσι το μαγειρεύω και λιώνει το κρέας αλλά είναι και πεντανόστιμο .Δοκιμάστε το κι εσείς !!
Συνοδεύω.. εδώ με πατάτες τηγανητές αλλά κομμένες κυδωνάτες τις οποίες της τηγανίζω πρώτα σε σιγανή θερμοκρασία να ψηθούν καλά μέσα και μετά δυναμώνω για να ροδίσουν ..