Ρεβανί

Ραβανί

ΡΕΒΑΝΙ


Απίθανο ραβανί, σκέτος αφρός!!!


Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό (500 γρ)

Για το Σιρόπι
  • 5 ποτήρια ζάχαρη
  • 5 ποτήρια νερό
  • 1 βανίλια
  • Φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)


Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά. 
  2. Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. 
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος, νερουλός χυλός. 
  4. Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά. 
  5. Το χαράζουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
  6. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού για 4-5 λεπτά. 
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψουμε, και όταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζουμε λίγο-λίγο (προσεκτικά, γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι το χλιαρό γλυκό. 

Είναι όνειρο!!!

Την συνταγή την είδα και την έφτιαξα από την φίλη Σόφη Τσιώπου κι έγινε τέλειο!!!


ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget