ΡΕΒΑΝΙ
Απίθανο ραβανί, σκέτος αφρός!!!
Υλικά
- 6 αυγά
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι σπορέλαιο
- 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα 1 λεμονιού
- 1 σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό (500 γρ)
Για το Σιρόπι
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- 1 βανίλια
- Φλούδα και χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν για 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε στο ελάχιστο την ταχύτητα και προσθέτουμε το σπορέλαιο και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και τέλος όλο το σακουλάκι με το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Το μείγμα θα είναι ένας αφράτος, νερουλός χυλός.
- Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 30 εκ. και ψήνουμε στους 170°C για περίπου 40 λεπτά.
- Το χαράζουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο χωρίς να το ανακατέψουμε, και όταν λιώσει το βούτυρο, σιροπιάζουμε λίγο-λίγο (προσεκτικά, γιατί το ραβανί είναι αφρός και θα διαλυθεί) με το ζεστό σιρόπι το χλιαρό γλυκό.
Είναι όνειρο!!!
Ακολουθήστε μας στο Google News!