ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΤΗΓΑΝΙΤΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
Ξαρμυρίζουμε όλο το βράδυ τον μπακαλιάρο σε νερό το οποίο το αλλάζουμε μια - δυο φορές.
Τον κόβουμε σε κομμάτια, τον αλευρώνουμε με κίτρινο αλεύρι σταρένιο και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο σε βαθύ σκεύος και σε χαμηλή φωτιά.
Δεν τον γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να κάνει καλή κρούστα από τη μία μεριά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και σχεδόν καυτές
4 σκελίδες σκόρδο ή κατά βούληση
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 λεμόνι ή κατά βούληση
αλάτι κατά βούληση
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά στο μούλτι ή το μίξερ.