ΡΟΔΕΛΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Μελωμένα πορτοκάλια και βελούδινη γλύκα σοκολάτας, σε θεσπέσιο γευστικό συνδυασμό! Εύκολο, απλό και πολύ οικονομικό !!
Υλικά (για 22 περίπου ροδέλες)
4 μέτρια χοντρόφλουδα πορτοκάλια ακέρωτα και χωρίς κουκούτσια
3 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπας νερό
λίγο χυμό λεμονιού
Για την επικάλυψη
250-300 γρ. κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο.
Εκτέλεση
Ξύνουμε ελαφρά ολόκληρα τα πορτοκάλια με λεπτό τρίφτη. Τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες 1 εκατοστού.
Βράζουμε για 5΄χύνουμε το πρώτο νερό και ξαναβράζουμε με καινούργιο νερό άλλα 5 λεπτά και σουρώνουμε. Στην περίπτωση που έχουν κουκούτσια τ’ αφαιρούμε.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 5΄ και ρίχνουμε μέσα τις ροδέλες. Σιγοβράζουμε μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν. Γυρνάμε και από τις δύο πλευρές και μετά τις απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και να στραγγίξουν καλά.
Βουτάμε μία-μία ροδέλα σε λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να κρυώσουν.Καλή επιτυχία!
* Φυλάξτε τα φρέσκα σοκολατάκια σε δοχείο που κλείνει καλά και θα έχετε πάντα μια γλυκιά επιλογή χωρίς πολλές θερμίδες!