Αναποδογυριστή μηλόπιτα



ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ 

Αυτή η μηλόπιτα είναι εύκολη,αφράτη με καραμελωμένα μήλα !!!

Υλικά
200 γραµ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 ½ φλ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλ. γάλα
500 γραµ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλ. καρύδι χοντροκομμένο
1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
2 μήλα κομμένα σε καρέ
2-3 κ.σ κονιάκ
1 κ.σ. κοφτή κανέλα

Για το ταψί
150 γραμ. μαργαρίνη με βούτυρο μαλακή
150 γραμ. Ζάχαρη κρυσταλλική
3 μήλα κόκκινα
1 κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ψησίματος
λιγο βούτυρο για το άλειμμα

Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες μισοφέγγαρα.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 32 εκατοστά στρώνουμε πρώτα αντικολητικό βουτυρωμένο χαρτί με τα 150 γραμ βούτυρο κι έχουμε από πάνω πασπαλίσει την ζάχαρη τα 150 γραμμάρια κι από πάνω ακουμπάμε τα κομμένα σε φέτες μήλα κυκλικά.
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη, τη στρωμένη με τα μήλα φόρμα- ξεκινάμε να φτιάξουμε τη ζύμη της μηλόπιτας.
Σε ένα μπολ, κόβουμε τα μήλα σε μικρά καρέ και τα ραντίζουμε µε το κονιάκ.
Τα πασπαλίζουμε µε κανέλα, και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι µε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στις αντιστάσεις πάνω και κάτω. Θα ψήσουμε στην κάτω σχαρα.
Χτυπάμε στο μίξερ, τη ζάχαρη µε τη μαργαρίνη για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα.Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα. Λίγο λίγο και εναλλάξ, προσθέτουμε στο μείγμα, το αλεύρι με το γάλα.
Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα, τις σταφίδες και το καρύδι.-προαιρετικά-πολλές φορές δεν βάζω.
Με μία σπάτουλα απαλά, ανακατεύουμε το μείγμα να ενσωματωθούν τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στη στρωμένη με μήλα φόρμα .Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180 βαθμούς -ανάλογα την κουζίνα σας.
Ελέγχουμε πρώτα το εσωτερικό του με μία οδοντογλυφίδα, και δούμε ότι ψήθηκε.
Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και αναποδογυρίζουμε τη μηλόπιτα σε μία πιατέλα, όσο ακόμα είναι ζεστή και τρέχει η καραμέλα. Αφαιρούμε το χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσει και αχνίζουμε με άχνη και κανέλα προαιρετικά.
Εάν ψήσετε σε αέρα, χαμηλωστε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς C, και ψήστε στη μεσαία σχάρα.


ΠΗΓΗ: Gogo Samiou