ΥΠΕΡΟΧΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
Υλικά
1 Βιτάμ (250γρ)
1 ποτήρι γάλα
2 ποτήρια ζάχαρη
8 αυγά χωρισμένα
300γρ καρύδα απ' την οποία κρατάμε λίγο για το γαρνίρισμα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ ή 3κουτ.γλυκού.
1 αλεύρι φαρίνα 500 γραμ.
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κ.σ. γλυκόζη
Πάμε να το φτιάξουμε:
Κάνουμε τ' ασπράδια μαρέγκα, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το Βιτάμ μέχρι ν' αφρατέψουν και ενώνουμε τα δύο μίγματα απαλά!
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μίγμα αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι (θα γίνει πυκνό σαν το μίγμα του κέικ)
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 38εκ το μίγμα και ψήνουμε στους 180β για 1ωρα αντιστάσεις
Για το σιρόπι βράζουμε όλα τα υλικά 4 - 5' και μόλις βγει το γλυκό το σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε και με την καρύδα που έχουμε κρατήσει και το αφήνουμε να κρυώσει...
Το κόβουμε σε κομμάτια και το τσακίζουμε!!
Σημείωση
Όταν σιροπιάζουμε ΠΑΝΤΑ το ένα ζεστό το άλλο κρύο συνήθως το σιρόπι και πάντα λίγο λιγο με κουτάλα και προσοχή να μην βουλιάξει το γλυκό μας.
Δημιουργός συνταγής: Gianna Lachana