ΣΤΡΙΦΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ
Η ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ,ΤΡΑΓΑΝΗ, ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ .... ΑΠΛΑ ..ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΥΛΛΟΥ με το ΧΕΡΙ!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στην λεκανιτσα 1 αυγο, 2 ποτηρια γαλα φρεσκο (ποτηρι 250ml), 1 κ.γ αλατι και τα ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε 3 ποτηρια (250ml το ποτηρι) αλευρι για πιτες και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι σιγα - σιγα και ζυμωνουμε.
Και συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα λιγο ακομη αλευρι να εχουμε μια ζυμη αφρατη.
Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη επανω και την κοβουμε σε 10 ισα κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες.
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια.
Λαδωνουμε πολυ καλα μια πιατελα και αρχιναμε βαζουμε το πρωτο φυλλο στην πιατελα το λαδωνουμε ολο καλα ,συνεχιζουμε βαζουμε πανω του το δευτερο φυλλο το λαδωνουμε καλα και συνεχιζουμε ολη την διαδικασια ετσι δηλαδη το ενα πανω στο αλλο.
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια παιρνουμε το ενα φυλλο το βαζουμε στον παγκο και με το χερι το ανοιγουμε τραβωντας το απο τις ακρες ανοιγει πολυ ευκολα!Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και και ρολαρουμε.
Το στριφογυριζουμε και το τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι.
Η ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλαρακια.
Τελος εχουμε ζεστανει 50 γρ βουτυρο, 50 γρ ελαιολαδο, 50 γρ σπορελαιο και αφου εχει κρυωσει το ριχνουμε με κουταλι παντου πανω στην πιτα.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα φυσικα τον φουρνο.
Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας.
Βαζουμε στην λεκανιτσα 1 αυγο, 2 ποτηρια γαλα φρεσκο (ποτηρι 250ml), 1 κ.γ αλατι και τα ανακατευουμε με συρμα.
Ριχνουμε 3 ποτηρια (250ml το ποτηρι) αλευρι για πιτες και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα.
Ριχνουμε 1 ποτηρι αλευρι σιγα - σιγα και ζυμωνουμε.
Και συνεχιζουμε ριχνουμε σιγα σιγα λιγο ακομη αλευρι να εχουμε μια ζυμη αφρατη.
Αλευρωνουμε τον παγκο μας βαζουμε την ζυμη επανω και την κοβουμε σε 10 ισα κομματια.
Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες.
Τις σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια ανοιγουμε ολες τις μπαλιτσες μικρα φυλλαρακια.
Λαδωνουμε πολυ καλα μια πιατελα και αρχιναμε βαζουμε το πρωτο φυλλο στην πιατελα το λαδωνουμε ολο καλα ,συνεχιζουμε βαζουμε πανω του το δευτερο φυλλο το λαδωνουμε καλα και συνεχιζουμε ολη την διαδικασια ετσι δηλαδη το ενα πανω στο αλλο.
Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα.
Στην συνεχεια παιρνουμε το ενα φυλλο το βαζουμε στον παγκο και με το χερι το ανοιγουμε τραβωντας το απο τις ακρες ανοιγει πολυ ευκολα!Βαζουμε στην ακρη τριμμενη φετα και και ρολαρουμε.
Το στριφογυριζουμε και το τοποθετουμε σε καλα λαδωμενο ταψι.
Η ιδια διαδικασια με ολα τα φυλλαρακια.
Τελος εχουμε ζεστανει 50 γρ βουτυρο, 50 γρ ελαιολαδο, 50 γρ σπορελαιο και αφου εχει κρυωσει το ριχνουμε με κουταλι παντου πανω στην πιτα.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 50 λεπτα φυσικα τον φουρνο.
Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας.