Μια συνταγή της κυρίας Karolina Mega για ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Φάβα σαντορίνης
Υλικά για 250γρ. Φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
750-800 ml νερό
αλάτι.
Εκτέλεση:
Βαζουμε τη φάβα σε νερό για 30'. Στραγγίζω.
Χοντροκόβω το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι(με το μάτι)τσιγαρίζω να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
Ρίχνω το νερό και τη φάβα.
Ξαφρίζουμε λίγο αν χρειαστει βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' με 1 ώρα και ανακατεύουμε απαλά και όχι συχνά.
Δεν κλείνω τελείως το καπάκι γιατί φουσκώνει.
Λίγο πριν το τέλος ριχνω το αλάτι.
Μετά τη βάζω στο μούλτι να γίνει βελουτέ.
Ντεκοράρουμε με λίγο ελαιόλαδο φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη αν έχουμε.
Υλικά για 250γρ. Φάβα
1 μεγάλο κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
750-800 ml νερό
αλάτι.
Εκτέλεση:
Βαζουμε τη φάβα σε νερό για 30'. Στραγγίζω.
Χοντροκόβω το κρεμμύδι και μαζί με το λάδι(με το μάτι)τσιγαρίζω να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
Ρίχνω το νερό και τη φάβα.
Ξαφρίζουμε λίγο αν χρειαστει βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50' με 1 ώρα και ανακατεύουμε απαλά και όχι συχνά.
Δεν κλείνω τελείως το καπάκι γιατί φουσκώνει.
Λίγο πριν το τέλος ριχνω το αλάτι.
Μετά τη βάζω στο μούλτι να γίνει βελουτέ.
Ντεκοράρουμε με λίγο ελαιόλαδο φρέσκο κρεμμυδάκι και κάππαρη αν έχουμε.