ΧΟΝΤΡΟ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ
Υλικά1 κιλο χοντρό από χεράκι
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 ποτ του κρασιού κρασί λίγο ξύδι για το σβήσιμο
κανέλα μπαχάρι
αλάτι πιπέρι
Σπιτική σάλτσα ή έτοιμη
2 κουταλιές πελτέ
Λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω το κρέας στην χύτρα με λίγο λάδι και δυο μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
Σβήνω το κρέας με το ξύδι και μετά με το κρασί και ρίχνω τα μπαχαρικά πιπέρι κανέλα αλάτι ,ρίχνω 4 κουτ σπιτική σάλτσα μαζί με 2 κουτ σούπας μπελτέ και νεράκι.
Σκεπάζω και βράζω για 1 ώρα στην χύτρα σβήνω το μάτι και αφήνω άλλα 10 λεπτά μέχρι να πέσει η βαλβίδα από την χύτρα μου.
Για τα μακαρόνια βράζω σε αλατόνερο για δέκα λεπτά ..τα σβήνω με λίγο καυτό λάδι ..τα βάζω σε ένα ταψί και ρίχνω επάνω την σάλτσα από το κρέας και πασπαλίζω με τυρί...σκληρό τυρί Δανίας ..το τέλειο για μένα...ανακατεύω και σερβίρω!!