ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΤΥΛΙΧΤΟ
Για την κρέμα
γάλα 1500 γρ
σιμιγδάλι ψιλό 300γρ.
ζάχαρη 300γρ...
βούτυρο 60γρ
βανίλιες 3
αυγά 6
ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα
Σιρόπι
ζάχαρη 300γρ
νερό 250γρ
φέτες λεμόνι 4-5
γαρύφαλα 4-5
Εκτέλεση
1.Σε κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, για 3λ, Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
2.Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα αυγά ξεχωριστά οι κρόκοι, χτυπάμε σε μαρέγκα τα ασπράδια και τα ανακατεύουμε στην κρέμα.Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τις βανίλιες, το ξύσμα.
3. Απλώνουμε ενα φύλλο κρούστας, το αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο, τοποθετούμε την κρέμα κλείνουμε απο τις δυο πλευρές και τυλίγουμε σε πουράκι. Αυτό κάνουμε σε όλα.
4. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά να ροδίσει η επιφάνεια.Το σιροπιάζουμε μόλις το βγάλουμε από το φούρνο με κρύο σιρόπι
Το σερβίρουμε με οτι επιθυμούμε. Ισως παγωτό!
Credits:
Πίτσα Χωριανοπούλου
Πίτσα Χωριανοπούλου