ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ
ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΦΑΝΤΆΖΕΣΤΕ!!!ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο κρούστα φύλλο κατεψυγμένο
50 γρ 1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι λάδι ελαφρύ
4 αυγά
1 γιαούρτι πλήρες
1 βανίλια
1 μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε το φύλλο της σφολιάτας σε πολύ μικρά κομμάτια .
Όσο είναι παγωμένη είναι πιο εύκολο να γίνουν πολύ μικρά .
Χτυπάμε στο μίξερ ή και με το σύρμα αν θέλετε εγώ προτιμώ το μίξερ, γίνεται πιο αφράτο όλα τα υλικά για κανά δυο λεπτά.
Ρίχνουμε το ξύσμα και έπειτα το τριμμένο φύλλο και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 25 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι.
Από τη στιγμή που θα πάρει βράση 20 λεπτά .
Περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.