ΑΦΡΑΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ - ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Από το ωραιότερο γευστικό εμφανίσιμο με σιροπιαστό παντεσπάνι γλυκό με αφράτες κρέμες σοκολάτας -βανίλιας που θα φτιάξετε !!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ κοσκινισμένη,
1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με μαρίζ απαλά να μην βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε λαδόκολλα σε ταψί (30 νούμερο)βάζουμε το μείγμα απαλά και το αφήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάρα πολύ καλά και το κόβουμε.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γαλα,
100 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι,
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα από το ζεστό!
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την βανίλια και το βούτυρο.
Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας την.
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ:ΥΛΙΚΑ:
50 γραμμάρια βουτυρά,
2 κούπες γάλα,
1 βανίλια,
60 γραμμάρια κακάο,
60 γραμμάρια κορν φλάουρ,
60 γραμμάρια κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα στη φωτιά να λιώσει ρίχνουμε το γάλα.
Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το κακάο,το κορν φλάουρ,50 γραμμάρια ζάχαρη,την βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε.
Όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το ανακατεύουμε.
ΓΛΑΣΟ:
Λιώνουμε σε ένα μπολ 150 γραμμάρια κουβερτούρα, με 150 γραμμάρια ζεστή κρέμα γάλακτος.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο παντεσπανιού στο ταψί,σιροπιάζουμε με κουτάλι βάζουμε την κρέμα βανίλιας,τοποθετουμε πανω το άλλο παντεσπάνι το σιροπιαζουμε τοποθετούμε πάνω την κρέμα σοκολάτας.
Τέλος το γλάσο και τριμμένη σοκολάτα!