ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ
ΥΛΙΚΑ1 ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ.
Για τη γέμιση
5-6 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κ.σ. κανέλα
Για τη ζύμη
5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
3 βανίλιες
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.
Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.
Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.
Σημ. Μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατί θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα.