Εκμέκ κανταίφια ατομικά

Ατομικά εκμέκ κανταΐφάκια

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ ΑΤΟΜΙΚΑ


ΩΡΑΙΟΤΑΤΑ ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ !!!!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γρ κανταιφι,
300 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο!
Βουτυρωνουμε το ταψι φουρνου με τα 50 γρ βουτυρο!
Τοποθετουμε το κανταιφι τα ανοιγουμε καλα ριχνουμε το υπολοιπο βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα το ισιωνουμε και το ψηνουμε στους 200 βαθμους μεχρι να κοκκινίσει οχι να καει!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα να κρυωσει.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη,το χυμο ενος λεμονιου για 6 λεπτα!
Βαζουμε πλαστικα γαντια και βαζουμε το κανταιφι σε ταψι 30χ28 και το σιροπιαζουμε ζεστο προς χλιαρο σιροπι σιγα σιγα.
Το αφηνουμε 1 ωρα και στην συνεχεια παιρνουμε λιγο λιγο με κουταλι και τοποθετουμε στον πατο τον ατομικων.

ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 2 κιλα γαλα με 10 κουταλιες ζαχαρη να.ζεσταθει.
Ριχνουμε 250 γρ κορν φλαουρ ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε 100 γρ βουτυρο σε κομματακια,2 βανιλιες ανακατευουμε απαλα.
Την αφηνουμε ενα τεταρτο και στην συνεχεια την αφρατευουμε με το μιξερ και προσθετουμε 1 κουπα σαντιγί χτυπημενη και τοποθετουμε σε καθε ατομικο.
Βαζουμε πανω στο καθενα με προσοχη το υπολοιπο κανταιφι.
Αφηνουμε να κρυωσουν καλα.

ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 φλυντζανια.τσαγιου αχνη ζαχαρη 2 κουταλιες της σουπας φρεσκο γαλα!
Τοποθετουμε σαντιγί στο καθενα!
Διακοσμηση φυστικι!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΑΨΙ!