ΣΠΙΤΙΚΟ ΚΩΚ ΤΑΨΙΟΥ
Υπέροχο γευστικό σπιτικό κωκ !!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά ίδιου μεγέθους,
100 γρ. ζάχαρη,
155 γρ. αλεύρι φαρινάπ κοσκινισμένο,
1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά - ζάχαρη - βανίλια να ασπρίσουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο τσέρκι ή ταψί (Νο28) και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 35 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει καλά χωρίς να το μετακινήσουμε και στη συνέχεια το κόβουμε.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα στην εστία στο χαμηλό, 1 λίτρο γάλα φρέσκο με 5 κ.σ. ζάχαρη.
Έχουμε βγάλει λίγο γάλα κρύο σε μπολ και έχουμε διαλύσει 4 κ.σ. γεμάτες κορν φλάουρ με 2 κ.σ. γεμάτες αλεύρι .
Μόλις ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε το μείγμα (κορν φλάουρ - αλεύρι), ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 1 βανίλια και 30 γρ. βούτυρο.
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο τσέρκι ή ταψί, το σιροπιάζουμε με κουτάλι και ρίχνουμε την καυτή κρέμα.
Πάνω στην κρέμα βάζουμε το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.
Το αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
ΓΛΑΣΟ:
Βάζουμε στην εστία σε κατσαρολάκι 200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες να ζεσταθεί.
Σπάμε μέσα 200 γρ. κουβερτούρα, ανακατεύουμε γρήγορα και μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. Βιτάμ ενώ ανακατεύουμε συνέχεια.
Αφήνουμε να χλιαρύνει.
Βγάζουμε το κρύο γλυκό από το ψυγείο, ρίχνουμε πάνω το γλάσο και στη συνέχεια το βάζουμε ξανά στην συντήρηση του ψυγείου.