Μια συνταγή της κυρίας Tonia Petroulaki-Kataxiotou για ΠΙΡΟΣΚΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Πιροσκί
Φτιάξτε μιά σπιτική λιχουδιά με γέμιση της επιλογής σας ..εδώ με γέμιση πατάτας !!! Πιροσκία !!!
1/2 ποτήρι ζεστό γάλα
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλατι
1 πρεζα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βιταμ
750γρ αλεύρι
Γεμιση:
Εβρασα 6 πατάτες τις έλιωσα με το πιρούνι κ έβαλα μισό κρεμμύδι ξερό άνηθο αλατι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο..
Ζυμώνουμε σε μπολ ολα τα υλικά για την ζύμη με τελευταίο το αλεύρι να κάνουμε μία ζύμη να πλάθετε.
Ετοιμάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε πιτάκια βάζουμε στην μέση γέμιση και κλλείνουμε φτιάχνοντας το σχήμα που βλέπετε.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί την λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε χρόνο να τα δούμε να ροδίσουν και να ψηθούν.
Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε σε μπολικο ελαφρύ ζεστό λάδι !
1/2 ποτήρι ζεστό νερό
1 αυγό
1 φακελάκι μαγιά
1 πρέζα αλατι
1 πρεζα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βιταμ
750γρ αλεύρι
Γεμιση:
Εβρασα 6 πατάτες τις έλιωσα με το πιρούνι κ έβαλα μισό κρεμμύδι ξερό άνηθο αλατι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο..
Ζυμώνουμε σε μπολ ολα τα υλικά για την ζύμη με τελευταίο το αλεύρι να κάνουμε μία ζύμη να πλάθετε.
Ετοιμάζουμε την γέμιση και ανοίγουμε πιτάκια βάζουμε στην μέση γέμιση και κλλείνουμε φτιάχνοντας το σχήμα που βλέπετε.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί την λαδώνουμε ελαφρώς και τα ψήνουμε σε 180 βαθμούς σε χρόνο να τα δούμε να ροδίσουν και να ψηθούν.
Μπορούμε και να τα τηγανίσουμε σε μπολικο ελαφρύ ζεστό λάδι !