Κέικ με κρέμα



ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ


Αφράτο γευστικό κέικ με κρέμα !!!! Είναι Θεϊκό !!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΕΙΚ:
70 ml σπορελαιο,
90 γρ κορν φλαουρ,
120 ml γαλα φρεσκο,
6 αυγα,
2 βανιλιες,
40 γρ κρυσταλικη ζαχαρη,
40 γρ αχνη ζαχαρη!!!

Βαζουμε το.λαδι να.βρασει!
Το ριχνουμε καυτο στο μπολ!
Ριχνουμε κοσκινισμενο το κορν φλαουρ λιγο λιγο και ανακατευουμε καλα μεχρι να πιει το λαδι!
Συνεχιζουμε.ριχνουμε σιγα σιγα το γαλα και ανακατευουμε καλα!
Τελος ριχνουμε τους κροκους ενα εναν δηλαδη ριχνουμε τον κροκο ανακατευουμε 3 λεπτα και συνεχιζουμε.ετσι με τους υπολοιπους!
Χτυπαμε τα ασπραδια με το αλατι σε πολυ σφιχτη μαρεγκα!
Ριχνουμε την ζαχαρη κρυσταλικη σε 3 δοσεις χτυπαμε !
Ριχνουμε το ιδιο και την αχνη χτυπαμε!
Παιρνουμε 2 κ.γεματες μαρεγκα και ριχνουμε στο μείγμα κροκων ανακατευουμε παρα πολυ απαλα να μην βγει ο αερας!
Ριχνουμε το μείγμα κροκων στην υπολοιπη μαρεγκα ανακατευουμε τοσο μα τοσο απαλα που σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να.ξεφουσκωσει το μείγμα!
Βαζουμε λαδοκολα.στο ταψι η πυρεξ κατω και πλαγια και ριχνουμε πολυ απαλα το μείγμα και το ισιωνουμε!

ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 2 αυγα,80 γρ ζαχαρη,2/4 της σουπας κουταλιου αλευρι ,1 βανιλια,2 ποτηρια γαλα φρεσκο και ανακατευουμε στο χαμηλο να πηξει!
Την κατεβαζουμε και προσθετουμε 100 γρ βουτυρο σε κομματακια ανακατευουμε να γινει λεια!
Αφου κρυωσει λιγο την βαζουμε σε σακουλα ζαχαροπλαστικης η και σε σακουλα απλη κοβουμε την γωνιτσα και ριχνουμε κρεμα σε λωριδες καθετα-οριζοντια πανω στο μιγμα κεικ!
Σε ενα ταψι βαζουμε μεσα μια σχαρα μικρη και πανω στην σχαρα.βαζουμε το ταψι η πυρεξ με το κεικ!
Γεμιζουμε νερο το κατω ταψι χωρις να ακουμπαει το ταψι του κεικ!
Και το ψηνουμε στους 150 βαθμους.προθερμασμενο αντιστασεις για 60 λεπτα.φυσικα τον φουρνο!
Η ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΕΙΦΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΕΤΟ!