ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ
Υλικά Συνταγής
1 φύλλο κρούστας
500 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3 κ.σ ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντομάτα κάπως σφιχτή κομμένη σε φέτες λεπτές
2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ γιαούρτι στραγγιστό
200 γραμ. φέτα σε τρίμματα
150 γραμ. κασέρι τριμμένο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σοτάρουμε τον κιμά για 5 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Πρέπει να είναι τελείως στεγνό το μείγμα.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει ο κιμάς.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με σύρμα, το αυγό με το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά.
Τέλος, ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι 2 με 3 φύλλα λαδώνοντας κάθε φορά το καθέ ένα ξεχωριστά.
Βάζουμε την γέμιση και από πάνω καλύπτουμε με ψιλοκομμένες φέτες ντομάτας και σκεπάζουμε με 3 με 4 φύλλά λαδώνοντας κάθε φορά το καθένα χωριστά.
-Αν θέλετε βάλτε περισσότερα φύλλα και κάτω και επάνω .-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στον αέρα ή σε αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει η πίτα μας !!