Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκάλι



ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ---> Μια συνταγή της κυρίας Tzela Antonopoulou από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκάλι

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκάλι σταφίδες και καβουρδισμένο αμύγδαλο!!!!!

Υλικά
3/4 φλ. λάδι ελαφρύ
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
ξύσμα από 1 μικρό το πορτοκαλί
1 κ.σ κόφτη κανέλα
1/2 φλ αμύγδαλο καβουρδισμένο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές

Εκτέλεση
Ετοιμάζω το σιρόπι μου σε ένα κατσαρολάκι .
Βράζω για 2 λεπτά.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζω το λάδι να κάψει και προσθέτω το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτω σιγά σιγά το σιρόπι μου και γυρίζω με ξύλινη κουτάλα το χαλβά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Ωστόσο προσθέτω το ξύσμα πορτοκαλιού , την κανέλα , τη σταφίδα και το αμύγδαλο.
Συνεχίζω το ψήσιμο μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Γυρίζω το γλυκό σε φόρμα και πατάω καλά με την κουτάλα να στρώσει.
Αφήνω να κρυώσει και ξεφορμάρω.
Πασπαλιζω με λίγο αμύγδαλο καβουρδισμενο ακόμα και λίγο ξύσμα.