ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΑ ΜΕ ΤΖΑΤΖΙΚΙ
Πιο τραγάνα και νόστιμα δεν γίνεται!!!
Υλικά για δυο άτομα
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
Αλάτι και πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για το χυλό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σόδα, βάζουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Υλικά για δυο άτομα
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 κουτί αναψυκτικό σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
Αλάτι και πιπέρι
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Για το χυλό
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σόδα, βάζουμε αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένας πηχτός χυλός, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φετούλες και τις αφήνουμε μέσα σε αλατόνερο για μισή ωρίτσα ώστε να μην πικρίζουν.
Κόβουμε και τα κολοκυθάκια σε φετούλες.
Τα βουτάτε ένα - ένα μέσα στο χυλό και τηγανίζουμε σε βαθύ σκεύος.
Τα σερβίρουμε ζεστά!
Για το τζατζίκι
200 γρ, ή 1 μικρό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρό αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
200 γρ, ή 1 μικρό κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 μικρό αγγούρι
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
ελαιόλαδο
λίγο ξύδι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το αγγούρι, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια και βάζουμε το σε ένα μπολ.
Τρίβουμε και τη σκελίδα σκόρδου στο λεπτό του τρίφτη, προσθέτουμε το γιαούρτι, σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι, λίγο ξύδι και αλάτι.
Εκτέλεση
Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη το αγγούρι, στραγγίζουμε πολύ καλά με τα χέρια και βάζουμε το σε ένα μπολ.
Τρίβουμε και τη σκελίδα σκόρδου στο λεπτό του τρίφτη, προσθέτουμε το γιαούρτι, σχεδόν ένα φλιτζάνι του καφέ λάδι, λίγο ξύδι και αλάτι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί και το σερβίρουμε παγωμένο με τα ζεστά κολοκυθάκια και μελιτζάνες.