ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΜΕ ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ - ΜΠΡΙΟΣΑΚΙΑ
ΤΕΤΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΑΚΙ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ;;;;;;;ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!ΑΦΡΑΤΟ,ΜΟΣΧΟΜΥΡΙΣΤΟ,ΓΕΜΙΣΤΟ!!!!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βάζουμε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ,1 φακελάκι ξερή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια!
Σε μεγαλύτερο μπολ βάζουμε 200. ml γάλα φρέσκο ζεστό,100 ml σπορέλαιο, 1 αυγό,200 γραμμάρια.ζάχαρη,1 βανίλια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι!
Στην συνέχεια παίρνουμε κουταλιά κουταλιά αλεύρι και ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε με πιρούνι!
Μόλις γίνει πηχτός χυλός σταματάμε με το πιρούνι και ζυμώνουμε με τα χέρια αλλά ρίχνοντας το αλεύρι χούφτα χούφτα!
Θέλουμε πολύ αφράτη ζύμη!
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την ζυμώνουμε 3 λεπτά!
Την τοποθετούμε σε μπολ την σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε πάλι στον πάγκο μας και την πλάθουμε ένα μεγάλο ρολό!
Κόβουμε 16 κομμάτια τα οποία να είναι 60γραμμαρια το καθένα!
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο, ή και σε λαδόκολλα στο ταψί σε σχήμα δέντρου!
Το σκεπάζουμε για 30 λεπτά!
Τέλος το αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο!
Όταν το βγάλουμε και έχει κρυώσει κόβουμε στην μέση την κάθε μπαλίτσα και τοποθετούμε μαρμελάδα,η και μερέντα και πανω σαντιγί η και τίποτα !
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!