ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά:
- 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
- 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
- Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
- Θυμάρι και ρίγανη (για τις πατάτες)
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
- Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, θυμάρι και ρίγανη.
- Ψήνουμε τις πατάτες στο γκριλ του φούρνου για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βάζουμε τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα ταψάκι.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, τον ντοματοπελτέ, τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι.
- Περιχύνουμε τα παϊδάκια με το μείγμα της σάλτσας, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε τα παϊδάκια στους 200°C για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές και αλείφοντάς τα με τη σάλτσα τους κατά το ψήσιμο.
- Σερβίρουμε τα χοιρινά παϊδάκια με τις τραγανές πατάτες και συνοδεύουμε με μια φρέσκια σαλάτα.
ΠΗΓΗ: Gogo Samiou
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!