Παϊδάκια χοιρινά με πατάτες



ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • Χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • Θυμάρι και ρίγανη (για τις πατάτες)


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τις βρασμένες πατάτες στα τέσσερα και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
  2. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι, θυμάρι και ρίγανη.
  3. Ψήνουμε τις πατάτες στο γκριλ του φούρνου για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  4. Βάζουμε τα χοιρινά παϊδάκια σε ένα ταψάκι.
  5. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μέλι, το αλάτι, τον ντοματοπελτέ, τη σάλτσα σόγιας και τον χυμό από το μισό πορτοκάλι.
  6. Περιχύνουμε τα παϊδάκια με το μείγμα της σάλτσας, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε τα παϊδάκια στους 200°C για 30 λεπτά, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές και αλείφοντάς τα με τη σάλτσα τους κατά το ψήσιμο.
  8. Σερβίρουμε τα χοιρινά παϊδάκια με τις τραγανές πατάτες και συνοδεύουμε με μια φρέσκια σαλάτα.


ΠΗΓΗ: Gogo Samiou

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις νέες συνταγές μας!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget