ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος
Χαλβάς με θύμισες παιδικές όταν η μαμά τον φορμάριζε σε κουτάλι και σε φορμάκια πλαστικά μέσα σε δέκα λεπτά μετά το φαγητό γρήγορα στο άψε σβήσε και τόσο απλά!!!! Με υλικά που πάντα υπήρχαν στην κουζίνα !!!
Η συνταγή η γνωστή
1 λάδι
2 σιμιγδάλι
3 ζάχαρη
4 νερό
Μέσα καρύδια σταφίδα μαύρη και ξανθή και πάνω καβουρδισμένα καρύδια και αμύγδαλα και φυσικά μπόλικη κανέλα!
Βάζουμε και βράζουμε την ζάχαρη με το νερό και συγχρόνως σε άλλη βαθιά κατσαρόλα καβουρντίζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συχνά μην αρπάξει .
Προσθέτουμε και την σταφίδα και τα καβουρντισμένα καρύδια και αμύγδαλα .
Μόλις σκουρήνει με μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει εντελώς και όταν κρυώσει λίγο τον βάζουμε ή σε φορμάκια ή σε μεγάλη φόρμα .