ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ
..και σε ποιον δεν αρέσουν !!!
Υλικά
1 Λάχανο μέτριο
500 Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Αυγό
1 Κούπα ρύζι μισό κίτρινο κ μισό άσπρο γλασέ -Μπορείτε και σκέτο Καρολίνα -
3 Κουταλιές σούπας άνηθο
2 Μαϊντανός
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο .
Ζεματάμε και χωρίζουμε το λάχανο σε φύλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τυλίγουμε λαχανοντολμάδες βάζοντάς τους στην σειρά στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό αφού πρώτα τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο,και προσθέτουμε ελαιόλαδο και πιπέρι και λίγο αλάτι .
Μαγειρεύουμε περίπου 1 ώρα.
Ο δικός μου ο τρόπος σε αυτό το φαγάκι είναι ότι εγώ δεν πετάω το νερό από το λάχανο που βράζω,δηλαδή το ρίχνω μέσα στο φαγητό μου μαζί με μια κνορ μοσχάρι και έχτρα λαδάκι στην κατσαρόλα , σκεπάζω με ένα πιάτο και το ζουμί που θα περισσέψει από το λάχανο το κρατάω μέχρι το τέλος γιατί μπορεί να μου χρειαστεί.
Για την σάλτσα
Ζωμός από τους λαχανοντολμαδες
Χυμός από δυο λεμόνια
2 Κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι.
Σε καταρολάκι στραγγίζω το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες και μόλις πάρει μια βράση στύβω τα λεμονιά σε ένα ποτήρι και ανακατεύω με τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ.
Τα ρίχνω μέσα στο ζωμό που σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα, αν χρειαστεί συμπληρώνω από το ζουμί του λάχανου.
Ρίχνω σάλτσα στο πιάτο με τους λαχανοντολμαδες.
Υλικά
1 Λάχανο μέτριο
500 Κιμάς μοσχαρίσιος
1 Μεγάλο κρεμμύδι
1 Αυγό
1 Κούπα ρύζι μισό κίτρινο κ μισό άσπρο γλασέ -Μπορείτε και σκέτο Καρολίνα -
3 Κουταλιές σούπας άνηθο
2 Μαϊντανός
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο .
Ζεματάμε και χωρίζουμε το λάχανο σε φύλλα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τυλίγουμε λαχανοντολμάδες βάζοντάς τους στην σειρά στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό αφού πρώτα τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο,και προσθέτουμε ελαιόλαδο και πιπέρι και λίγο αλάτι .
Μαγειρεύουμε περίπου 1 ώρα.
Ο δικός μου ο τρόπος σε αυτό το φαγάκι είναι ότι εγώ δεν πετάω το νερό από το λάχανο που βράζω,δηλαδή το ρίχνω μέσα στο φαγητό μου μαζί με μια κνορ μοσχάρι και έχτρα λαδάκι στην κατσαρόλα , σκεπάζω με ένα πιάτο και το ζουμί που θα περισσέψει από το λάχανο το κρατάω μέχρι το τέλος γιατί μπορεί να μου χρειαστεί.
Για την σάλτσα
Ζωμός από τους λαχανοντολμαδες
Χυμός από δυο λεμόνια
2 Κουταλιές κορν φλαουρ
Αλάτι.
Σε καταρολάκι στραγγίζω το ζουμί από τους λαχανοντολμάδες και μόλις πάρει μια βράση στύβω τα λεμονιά σε ένα ποτήρι και ανακατεύω με τις 2 κουταλιές κορν φλάουρ.
Τα ρίχνω μέσα στο ζωμό που σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα, αν χρειαστεί συμπληρώνω από το ζουμί του λάχανου.
Ρίχνω σάλτσα στο πιάτο με τους λαχανοντολμαδες.