Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για
ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ από την ομάδα στο Facebook
ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!Γιορτινή τούρτα
Εύκολη, υπέροχη, γιορτινή τούρτα !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5 αυγά,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
1 βανίλια,
155 γραμμάρια αλεύρι φαρίνααπ,
2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε απαλά κοσκινισμένα αλεύρι-κακάο και ανακατεύουμε απαλά με Μαρίζ!
Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψάκι 28 μέσα στο πάτο βάζουμε λαδόκολλα και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 30 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο μας!
Το βγάζουμε,το αφήνουμε να κρυώσει !
Το κόβουμε στην μέση.
Και το καθένα βάζουμε ένα πιάτο από το στόμιο τους πάνω τους και το τα κόβουμε γύρω γύρω να γίνουν ομοιόμορφα.
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού νερό με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη για 3 λεπτά!
Το αφήνουμε να κρυώσει!!!
ΚΡΕΜΑ:
250 γραμμάρια Νουτέλα ,
300 ml κρέμα γάλακτος πολύ παγωμένη(35%)!
Λιώνουμε την Νουτέλα σε μπεν Μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει!
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε πολύ σφιχτή σαντιγί!
Τα ενσωματώνουμε και τα δυο σιγά σιγά!
Την τοποθετούμε ψυγείο!
ΓΛΑΣΣΟ:
250 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος,250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,200 γραμμάρια φιστίκι ψιλοκομμένο καβουρδισμένο!
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος ,ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύουμε να πήξει!
Την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ,τα φιστίκια και ανακατεύουμε να γίνει Λεία!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε τον ένα πάτο στην πιατέλα,σιροπιάζομαι με κουτάλι,βάζουμε την κρέμα,ξανά παντεσπάνι σιρόπιασμα και τέλος το γλάσο σιγά σιγά και το φτιάχνουμε με προσοχή με σπάτουλα πάνω γύρω γύρω!!!!