Μπακλαβάς



ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
600 γραμμάρια φύλλο κρούστας Βηρυτού,
300 γραμμάρια καλό βούτυρο,
100 ml ελαιόλαδο καλό,
300 γραμμάρια σκόνη καρυδιών ,η άσπρων αμυγδάλων.

ΣΙΡΟΠΙ:
4 ποτήρια νερού νερό,
4 ποτήρια νερού ζάχαρη,
1 λεμόνι το χυμό του
Βράσιμο 8 λεπτά (τον χυμό λεμονιού στο τελευταίο λεπτό) το αφήνουμε να παγώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι !
Βουτυρώνουμε το ταψί μας!
Βάζουμε 14 φύλλα αλλά βουτυρώνουμε όχι το πρώτο αλλα το δεύτερο και συνεχίζουμε έτσι.
Τοποθετούμε την σκόνη καρυδιών,η αμυγδάλων η εάν θέλουμε βάζουμε καρύδια αλλα όσο το δυνατόν ψιλοκομμένα!
Συνεχίζουμε βάζουμε ένα φύλλο βουτύρωμα ξανά φύλλο όχι βουτυρωμα και ξανά φύλλο.
Ρίχνουμε με κουτάλι βούτυρο παντού σιγά σιγά!
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα!
Στην συνέχεια το βγάζουμε το χαράζουμε,το ραντίζουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να.χρυσίσει καλά!
Το σιροπιάζομαι μόλις βγει από τον φούρνο με πολύ παγωμένο σιρόπι!
Εάν μας περισσεύουν φύλλα τα φτιάχνουμε ρολάκια μπακλαβά,η τρίγωνα,η γαλακτομπουρεκάκια!