
ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
- 1 πακέτο ρύζι κίτρινο,
- 500 γρ γκούντα τριμμένη,
- 1 κουτι ψιλοκομμένα ντοματακια ,
- 1 κουταλια πελτέ,
- 2 πιπεριες κόκκινες κομμένα σε τετραγωνάκια ,
- 2 πιπεριες πράσινες κομμένες σε τετραγωνάκια,
- 1 μεγαλο κρεμμύδι και αυτό σε τετραγωνάκια,
- Και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο,
- Κνορ λαχανικών,
- αλάτι,πιπέρι και ρίγανη!
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά, μόλις πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, τα ντοματάκια, τον πελτέ και ένα ποτήρι με νερό και το κνορ.
- Το αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε σιγανή φωτιά, αφού περάσει το μισάωρο .
- Ρίχνουμε μετά το ρύζι και στο τέλος από πάνω ρίχνουμε το τυρί χωρίς να το ανακατέψουμε το κόβουμε σε κομμάτια.
- Ρίχνω από πάνω και λίγο μαϊντανό, εγώ από πάνω ρίχνω πάρα πολύ τυρί και γίνεται Τέλειο!!
Αν δεν το έχετε φτιάξει φτιάξτε το είναι πολύ ωραίο!