ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Τα υλικά μας είναι αυτά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο,
1 πακέτο ρύζι κίτρινο,
500 γρ γκούντα τριμμένη,
1 κουτι ψιλοκομμένα ντοματακια ,
1 κουταλια πελτέ,
2 πιπεριες κόκκινες κομμένα σε τετραγωνάκια ,
2 πιπεριες πράσινες κομμένες σε τετραγωνάκια,
1 μεγαλο κρεμμύδι και αυτό σε τετραγωνάκια,
Και λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο,
Κνορ λαχανικών,
αλάτι,πιπέρι και ρίγανη!
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τον κιμά, μόλις πάρει χρώμα.
Ρίχνουμε τις πιπεριές, την σάλτσα, τα ντοματάκια, τον πελτέ και ένα ποτήρι με νερό και το κνορ.
Το αφήνουμε για κανένα μισάωρο σε σιγανή φωτιά, αφού περάσει το μισάωρο .
Ρίχνουμε μετά το ρύζι και στο τέλος από πάνω ρίχνουμε το τυρί χωρίς να το ανακατέψουμε το κόβουμε σε κομμάτια.
Ρίχνω από πάνω και λίγο μαϊντανό εγώ από πάνω ρίχνω πάρα πολύ τυρί και γίνετε Τέλειο!!
Αν δεν το έχετε φτιάξει φτιάξτε το είναι πολύ ωραίο!
Δημιουργός συνταγής: Xristina Gewrgiopoulou